Sosyal Medya Hesaplarımız

Samsun Haber

Samsun’da cami çıkışı silahlı çatışma: 2 ölü, 7 yaralı

Samsun’un Çarşamba ilçesinde iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle cuma namazı çıkışı yaşanan silahlı kavgada 2 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

Yayınlandı

on

Olay, Çarşamba ilçesi Melik Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 5 Ağustos’ta meydana gelen ilk olayda aralarında arazi anlaşmazlığı yüzünden husumet bulunan Abdullah G., aracının içinde bulunan Muhammer Baysal’a silahlı saldırı düzenledi. Otomobile 8 kurşun isabet ederken, Muhammer Baysal olayı yara almadan atlattı. Dikbıyık Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alınan Abdullah G., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cuma çıkışı çatışma

İki aile arasında bugün cuma namazı çıkışı tekrar kavga çıktı. Cuma namazı çıkışı her iki taraf da birbirlerine tabanca ve tüfeklerle ateş açtı. Olayda Abdullah G.’nin kardeşleri Yusuf Gül ve Hasan Gül hayatını kaybederken, Muzaffer Baysal, Muammer Baysal, Furkan Aydın, Fatih Sevinç, Eyüp Sözen, Basri Gül’ün de aralarında bulunduğu 7 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralıların birçoğunun cami cemaati olduğu ve kazara vuruldu öğrenildi. Çatışma sırasında Samsun- Ordu karayolundan geçen bazı araçlara da kurşun isabet etti. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çarşamba Devlet Hastanesi ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Çatışma anı ve sonrasında yaşananlar bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi. Jandarma bölgede geniş güvenlik önlemi alırken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

DAHA FAZLA OKU
YORUM YAPMAK İÇİN TIKLA

YORUM YAPIN

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Samsun Haber

Samsun’un İlçeleri: Çarşamba

Samsun’un İlçeleri: Çarşamba

Yayınlandı

on

By

Çarşamba ilçesi Samsun merkezine yaklaşık 36 km mesafede bulunmaktadır. Samsun-Ordu karayolu üzerindedir. Çarşamba’nın batısında Tekkeköy, doğusunda Terme, güneyinde Salıpazarı ve Ayvacık ilçeleri yer almaktadır. Yeşilırmak Nehri’nin iki yakasına kurulmuş olan ilçenin tarihi MÖ 4000’ne kadar uzanmaktadır.

Malazgirt Zaferi’nden sonra Anadolu’ya Türklerin yerleştirilmesi ve Anadolu’nun Türkleştirilmesi faaliyetlerinde Çarşamba ilçesi önemli merkezlerden olmuştur. Canik Beyliklerinden Taceddinoğullarının hüküm sürdüğü yörede; vaktiyle kurulan panayırın Çarşamba günleri sürekli hale getirilmesiyle “Çarşamba Panayırı” adını alması, zamanla bölgeye de “Çarşamba” denmesine vesile olduğu rivayet edilmektedir.

Samsun’un en kalabalık ilçelerinden olan Çarşamba, Yeşilırmak Nehri’nin oluşturduğu ova üzerinde yer alır. Türkiye’nin en verimli ve sulak alanlarından olan Çarşamba Ovası; fındıktan karpuza kadar pek çok meyve ve sebzenin üretildiği verimli topraklara sahiptir.

DAHA FAZLA OKU

Samsun Haber

Samsun’un İlçeleri: Canik

Samsun’un İlçeleri: Canik

Yayınlandı

on

By

Canik (Osmanlıca: جانک), Samsun’un Devgeriş Deresi’yle Mert Irmağı arasında Karadeniz’den içeri doğru uzanmış bir yerleşim yeridir. Cumhuriyet tarihinde 2009 yılına kadar belde olan Canik, 2009 yılında ilçe olmuştur. 2020 yılı sayımına göre ise ilçenin nüfusu 101.253’tür.

İlçenin kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Canik Dağları’nın Karadeniz’e doğru uzantısı olan tepeler, batısında Mert Irmağı ve İlkadım ilçesi, doğusunda ise Kutlukent bulunmaktadır.

İlçenin en önemli özelliği; sanayi ve ticaret merkezi denilebilecek derecede ticari ve sanayi kuruluşları içinde barındırması ve bunların hatırı sayılır bölümünün içinde olması ve Samsun’un ekonomisine büyük katkı sağlamasıdır.

DAHA FAZLA OKU

Samsun Haber

Samsun’un İlçeleri: Bafra

Samsun’un İlçeleri: Bafra

Yayınlandı

on

By

Bafra, Samsun merkezine yaklaşık 51 km mesafede bulunmakta olup SamsunSinop karayolu üzerindedir.

İlçenin doğusunda 19 Mayıs, batısında Alaçam, kuzeyinde Karadeniz, güneyinde ise Kavak, Havza ve Vezirköprü ilçeleri yer almaktadır. Nüfusu yaklaşık 145 bindir. MÖ 4000’li yıllara dayanan tarihiyle Bafra, bir medeniyet beşiği konumundadır.

İlçede yapılan İkiztepe kazısıyla MÖ 4300 ve MÖ 1700 yılları arasında 2600 yıl hüküm süren medeniyetin izleri ortaya çıkartılmıştır. İlçenin adının MÖ 520’li yıllarda, Fenikeliler zamanında ticaret gemilerini yanaştığı koylara kurulan ticaret evlerine, “bafira” ya da “bavra” denilmesinden ortaya çıktığı sanılmaktadır.

Verimli Kızılırmak Deltası üzerinde kurulan ilçe, tarımın da başkenti konumundadır. İlçede yılın dört mevsimi tarımın her türü yapılmaktadır.

DAHA FAZLA OKU

ÇOK OKUNANLAR